Samenopweg.reismee.nl

Noyon - Bonneval

Dinsdag 31 Augustus

Noyon -Liancourt, 70km

Gefietst van 9.30 uur t/m 19.00 uur

Met zo'n geweld aan rust zijn we nog nooit wakker geworden op de abdij van Ourscamps. Weer een stempel ontvangen in de boutique van de abdij en daar rond gesnuffeld. De overnachting was gratis maar we hebben een donatie gedaan voor het restauratiefonds. Toby de hond dag gezegd en op naar Compiégne. Na 25 km een internetcafe aangetroffen en hier vier uur doorgebracht. Ook geen wonder met zo'n toetsenbord (andere lettertype indeling) en bijna twee weken aan belevenissen. Samen fijn gegeten en doorgefietst naar onze geplande camping. Deze lag volgens het routeboekje vier km naast de route wat opzich geen probleem hoeft te zijn. De praktijk: De camping lag circa 10 km van de route waaronder een klim van 3 km aan één stuk door (8%) en dan te bedenken dat je er bijna bent, pfff. Over de camping: Het is beter om hier niet te douchen want je gaat met meer bacteriën eruit dan dat je erin gaat! Hygiëne staat hier niet bepaald in het woordenboek. Tent dus opzetten, snel een hapje eten, slapen en zo snel mogelijk vertrekken. Wat een teleurstelling, maar vol goede moed op naar de volgende dag.

Woensdag 1 September

Liancourt - Grisy les Platres, 63km

Gefietst van8.30 uur t/m 15.30 uur

Lood, loodzware etape vandaag. Klimmen tot 11% en meer, we hebben een aantal stukjes moeten lopen. De teleurstelling van gisteren heeft invloed op de stemming gehad dus ook op de prestatie, want fietsen is voor een groot gedeelte psychisch. Tussen de middag terrasje gepikt en een hapje gegeten. De negativiteit van gisteren hebben weachter ons kunnen laten. Toch nog 63km gefietst wat voor deze dag zeker het maximale was voor ons.

Donderdag 2 September

Grisy les Platres - Condé sur Vesgre, 75km

Gefietst van 9.00 uur t/m 17.00 uur

Een prachtige zonnige dag, zo'n 27 à 30 graden. Erg genoten van alle views, wanneer we op het hoogste punt van een klim zijn hebbenwehet gevoel 'op het dak' van de wereld te fietsen, eindeloze vergezichten!! Op het einde van de dag hebben we besloten om onszelf te trakteren op een hapjesavond. Op zoek naar een supermarché (die we niet konden vinden) hebben we iemand aangesproken. Wijin ons beste Frans vragen naar de dichtstbijzijnde supermarkt en camping, bleek haar man van oorsprong uit Nederland te komen. Hij heeft ons gedetailleerd kunnen vertellen waar we moesten zijn. We komen veel behulpzame mensen tegen onderweg, waarbij we ons realiseren dat we zelf ook wel eens iets meer dienstbaar kunnen zijn.

We gaan genieten van onze hapjesavond en vroeg ons bedje in, 'oant de oare kear mar wer'.

Vrijdag 3 September

Condé sur Vesgre - Bonneval, 90km

Gefietst van 8.45 uur t/m 19.30 uur

Heerlijk op de fiets in de ochtendzon kwamen we al vroeg enige klimmers tegen. Al snel bleek dat onze benen voor de verandering even niet meewerkten m.a.w.teweinig tijd gekregen om onszelf warm te fietsen. Onszelf tegoed gedaan aan een kopje koffie en richting Chatrès gefietst. Hier aangekomen zijn we richting de kathedraal geklommen, die staat namelijk op het hoogste punt van de stad (300.000 inwoners). Wat overweldigend mooi, het is het meest bewaard gebleven monument uit de middeleeuwen. Onder andere ruim 160 gebrandschilderde ramen. Hier de middag door gebracht en lekker gegeten, jaja alweer:). Ophet einde van demiddaghebben we ons aangesloten bij een groep Duitse reizigers die een rondleiding kregen in de 'Crypte' van de kathedraal. Deze kun je alleen op aanvraag bezoeken.De reisleider duwde ons tussen het gezelschap enzo kondenwij mee naar de beneden in de Crypte. Hierkregen we uitleg over verschillende historische hoogtepunten c.q. bouwstijlen. Bijzonder om dit mee te mogen maken, indrukwekkend! Om half vijf weer op de fiets gestapt en nog 45km gefietst naar Bonneval, waar we nu onze rustdag hebben.

Zaterdag 4 September

Bonneval - Rustdag

henriette-arkesteijn

geweldig jongens, ga zo door, en een beetje tegen slag wordt je alleen maar sterker van liefs henriette

kirsten

he tineke
alles wel, he leuk joh dat je op reis bent
klinkt allemaal wel spannend
verder alles goed met je baan enz
nou veel plezier en tot horens

René TU Delft

Beste Wiebe en Tieneke.
Volg jullie verhalen en kijk dan op de kaart van Frankrijk waar jullie zo'n beetje zitten (en dat in de baas zijn tijd).
Ben als fietsliefhebber best wel jaloers, maar gun het jullie natuurljk van harte.
Geniet van het fietsen, het mooie land en elkaar.

Quirien

Ha makker.

Leuk om te zien dat je nog wel eens moet zwoegen. Wat denk je soms "had ik maar een quad"?? Onkruid spuiten gaat veeeeel relaxer hoor. Je bent er bijna dus geef nog niet op!! We verwachten je over een paar weken weer fris terug

Groeten Quirien