Zwarte Haan _ Noyon
Het heeft ons enige moeite gekost om een internetcafe te vinden die weliswaar Open is! Op dit moment zitten we in Compiegne en zullen we onze reis straks weer voort gaan zetten.
Geniet van de foto's en verhalen net zoals wij dat doen!!
Vrijdag 20 Augustus
Gefietst van 13.30 uur t/m 16.45 uur
Zwarte Haan - Oppenhuizen, 55 km
Zwarte Haan, het begin van onze fietsreis naar Santiago. Vandaag afscheid genomen van familie en onze eerste kilometers afgelegd door de Friese natuur.
Na 50 km wind tegen te hebben gehad kwamen we aan inOppenhuizen waar we een hartelijk onthaal kregen van Wiebes ouders. Daarna doorgefietst naar Sneek waar ons een heerlijke maaltijd, een goede nachtrust en een fruitig ontbijt te wachten stond. Dit alles verzorgd met liefde van Paul en Sjoukje en de kids!
Zaterdag 21 Augustus
Gefietst van 9.00 uur t/m 19.30 uur
Oppenhuizen - Hoorn, 65 km
Na vijf kilometer gefietst te hebben, werden we door een auto aangereden. Waar je normaal gesproken stapvoets rijd, reed deze piloot minstens 60 à 70 km p/u. Het was voor hem onmogelijk om ons voorrang te verlenen met als gevolg dat wij samen onderuit gingen. Wiebe zijn knie geblesseerd en ik heb inmiddels paars gekleurde handpalmen. De fiets weer opgepakt en met enige schrik doorgefietst naar Stavoren waar we de boot naar Enkhuizen hebben genomen. Vanaf daar richting Hoorn gefietst en een hapje gegeten op een terrasje. Onderweg worden we veel aangesproken, zo ook hier. De mensen die we hier tegen kwamen hebben ons naar een camping gebracht, erg fijn om deze lieve mensen te zijn tegengekomen.
Zondag 22 Augustus
Gefietst van 9.30 uur t/m 17.30 uur
Hoorn - Vogelenzang, 65 km
Ietswat een slechte nacht gehad, de buren waren nogal luidruchtig en hun muzieksmaak lag niet zo in ons straatje (Duitse Hardcore). In de ochtend werden we blij verrast met nog meer regenen hebben we de tent nat in moeten pakken.
Over vandaag, wind, wind en nogeenswind.
Maandag 23 Augustus
Gefietst van 8.30 uur t/m 15.30 uur
Vogelenzang - Nieuwekerk a/d IJssel, 65 km
Wat een bijzondere dag!
Volledig ingepakt met alles wat ons tegen de regen moet beschermen gingen we van start richting Dordrecht. Na een aantal uren te hebben gefietst begon het steeds harder te waaien. Op een gegeven moment waaiden we letterlijk van de fiets. Met ieder zo'n 30kg bagage vangen we behoorlijk wat wind, onze snelheid ligt dan ook behoorlijk laag, 10 km/u. We realiseerden ons dat Dordrecht vrijwel onhaalbaar was en hebben besloten om een camping te zoeken in Nieuwekerk a/d IJssel. Onderweg iemand aangesproken of ze ook een camping wist in de buurt.Wewerden doorverwezen naar Van der Valk. Hierop antwoorden wij dat we aan het pelgrimeren zijn en het niet de bedoeling is om in een Hotel te overnachten. Ze vertelde dat ze samen met haar echtgenoot over een aantal jaardeze tochtwandelend gaatafleggen en nodigde ons bij haar thuis uit. Ze overhandigde ons haar huissleutel en gaf haaradres. Wij waren zomoe datwe per directhaaraanbod hebben geaccepteerd en bij haar in de keukenzijn gaanzitten.Heleen kwam enige tijd later terug van haar wandeling en heeft ons heerlijk verwend met thee,we hebben veel gesproken over onze reis en hun plannen om naar Santiago te gaan. Ze gaf ons de vrijheid om gebruik te maken van hun douche (en bad!).Koffiegedronken en Heleen heeft heerlijk voor ons gekookt,wat een verwennerij!
In deavondWimgesproken die laat vanzijnwerk kwam.Het is onvoorstelbaar dat je na eenpaar dagen al een pelgrimsgevoel kan krijgen.Bedankt Wim en Heleen voor deze bijzondere ervaring!
Dinsdag 24 Augustus
Gefietst van 8.00 uur t/m 16.30 uur
Nieuwekerk a/d IJssel - Meersel, 90 km
Fijn gefietst vandaag, dit mede door de energie die we hebben mogen ontvangen vanuit Nieuwekerk a/d IJssel.
Aan het einde van de dag helaas geen camping kunnen vinden. Bij recreatiepark 'De Mosten' vroegen we of ze ons gratie konden verlenen aangezien er geen enkele camping in de buurt was. We werden ontvangen op het recreatieterrein door twee toffe heren! We hebben hier onze tent op kunnen zetten, wat normaliter niet vanzelfsprekend is. Hier hadden we een prachtig uitzicht op het meer, geweldig!
En vandaag België bereikt, weer een dag om trots op te zijn.
Woensdag 25 Augustus
Gefietst van 7.45 uur t/m 16.00 uur
Meersel - St. Katelijne Waver, 70 km
Alles verloopt vlekkeloos als het gaat om het in en uit pakken van de elf fietstassen. Onze spulletjes hebben nu zo'n beetje een vast plaatsje en het gewicht is goed verdeeld. Wiebe zo'n 10kg meer als mij, dan niet te vergeten dat hij ook groter en sterker isals mij:)
Goed en wel vertrokken, weer een prima zomerse dag! We merken beide dat het fietsen ons steeds beter afgaat, een heerlijk gevoel geeft dat.
Tussen de middag onszelf verwend met een heerlijke brunch, aso veel, maar wel onwijs lekker. Beide nuttigen we ongeveer 2 à 3 keer zoveel aan calorieën dan dat we thuis zouden doen, het fietsen vergt het nodige van je lichaam.
Wehebben de dagafgeslotenin het landgoed Roosendael te St. Katelijne Waver.
Donderdag26 Augustus
Gefietst van 8.30 uur t/m 16.30 uur
St. KatelijneWaver - Geraardsbergen, 75 km
De benen zaten vol met pap (voor de fietskenner), dus 's ochtends vroeg een stempel gehaald in Merchelen na pas een aantal km te hebben gefietst. Hier werden we verwelkomt door de gastheer van het koraalhuis, Paul die ons een vers kopje koffie gaf. Na een gezellig gesprek en het ontvangen van de stempel zijn we richting Aalst gefietst. Na drie uur fietsen waren we toe aan een koffiepauze. Twee jonge heren vroegen ons: 'Komen gij van ver?' Wat wij beide erg plezant vonden:) De mannen waren zo vriendelijk om ons naar een terras te brengen waar we gezamelijk wat hebben gedronken.
15km verder een camping gezocht en deze gevonden! Prachtig hier, de meest luxe camping tot nu toe, samen erg genoten van de whirlpool die we in het zwembad aantroffen.
Lekker sliepe en oan't moarn
Vrijdag 27 Augustus
Gefietst van 8.45 uur t/m 17.00 uur
Geraardsbergen - Saméon, 85km
Vanochtend de eerste nederlandse pelgrimisten tegengekomen. In de loop van de ochtend fietsten we elkaar tegemoed.Zij navigeren met de routeboekjes van 'Clemens Sweerman', wat ertoe kan leiden dat je gemiddeld 10 % omfietst door slecht of niet aangegeven wegbewijzering. Wij bezitten over een GPS Fietsnavigatie wat ons perfect begeleid naar Santiago. Deze dag hebben we met zijn vieren doorgebracht, wat erg gezellig was. Tussen de middag geluncht bij een nogal verlaten bushalte (Hans de hageltjeswaren lekker he!!)en zo doorgefietst naar Saméon. De eerste serieuze klimmetjes al ondergaan wat ons tot dusver prima afgaat! Op de camping nog een drinkje gedaan met Hans en Marius en de dag afgesloten met een eigen 'brouzsel' van de campingbaas.
..En niet te vergeten Frankrijk bereikt vandaag!
We kunnen wel zeggen dat we een druk bestaan hebben als pelgrimist. Iedere ochtend de spullen inruimen, tent inpakken en ontbijten kost ons al ruim een uur. Vervolgens fietsen we tussen de 7 à 9 uur per dag om onszelf geen druk op te leggen wat betreft het aantal kilometers. Het zoeken van een camping vergt ook enige tijd, de ene keer hebben we meer geluk dan de andere. Wanneer we op de campingzijn gaan we inchecken, tent opzetten, spulletjes eruit halenwelkewe nodig zijn, douchen, koken, eten,afwassen,koffie drinken, tassenweerzo goedmogelijk inpakkenen dan sluitenwe onze ogen voor weer eennieuwedag!
En iedere ochtend zegt Wiebe tegen mij: 'Wanneer hebben we nou toch eens vakantie' (met een lach)
Zaterdag 28 Augustus
Gefietst van 9.00 uur t/m 15.00 uur
Saméon - Cambrai, 55km
Heerlijk geslapen, zeker na de biertjes die ik heb genoten samen met onze fietsvrienden. Ik merkte dat Tineke erg onrustig was vannacht, dat bleek ook in de ochtend want ze was geheel niet fit. Toch zijn we op karacter naar Cambrai gefietst waar we ook onze rustdag in hebben gepland.
's Ochtends vroeg hebben we afscheid genomen van Hans en Marius, maar als of het lot het besliste zijn we ze tot tweemaal toe tegen gekomen in Abscon en Cambrai. Aangezien hun tempo ietswat hoger ligt zullen we ze waarschijnlijk niet meer tegenkomen. Jongens bedankt voor de gezelligheid en veel plezier met het vervolg van jullie reis en wie weet tot ziens!
Morgen Cambrai verkennen en ons lichaam, rust gunnen voor de komende week.
Zondag 29 Augustus
Cambrai, Rustdag
Maandag 30 Augustus
Gefietst van 7.30 uur t/m 17.30 uur
Cambrai - Noyon, 105km
We werden lekker georganiseerd wakker zodat we na het ontbijt gelijk konden vertrekken. Na een paar km kwamen we er al snel achter dat de rustdag ons 'geen' goed gedaan had, het fietsen ging moeizaam. De eerste klimmen moesten we ook overbruggen, dus het ging dubbel op. Desondanks toch 105 km neergezet vandaag waar we beide erg trots op zijn.
In Noyon zijn we door een mevrouw naar een klooster begeleid waar we de nacht konden doorbrengen. Wat bijzonder mooi is het hier, net of kamperen we bij paleis het loo in de 'voortuin'! We genieten beide volop van al het goeds wat op ons pad komt
lieve tineke en wiebe,
wat een leventje hebben jullie zeg!!!!!
wees maar blij dat je nu niet meer in nederland bent want het regent hier of het waait hier heel hard of alle 2.
ik ben wel heel trots hoor dat jullie dit kunnen.
ik hoop dat jullie nog meer van deze mooie gastvrije mensen mogen tegenkomen dat maakt de reis ook mooier.
nog heel veel succes
Wat zijn jullie al ver ! en wat
fantastisch al die mooie ontmoetingen.
Heel veel succes verder.
We blijven jullie volgen.
Ria
trots op jullie!
Wauw. Heel interessant om jullie te volgen. Wat hebben jullie een moeizaam begin gehad zeg! Geniet lekker van de reis! (en ik geniet van jullie verhalen!)
Hallo reizigers!!!
Wat super dat het zo goed met jullie gaat al is het hier en daar moeizamer. Tsjonge wat een begin gelijk ongeluk. Super dat je het alles zo goed bijhoud ik kan me goed voorstellen dat het wel energie en discipline vergt. Ik lees ook dat discipline goed erin zit goed georganiseert met in en uitpakken. Hier moet je wel goed in je schoenen staan om alles precies zo inpakken en uitpakken! Echt complimenten van ons uit Slowakije. Hier verder alles goed we genieten zoveel mogelijk van de vakantie de Kids ook ziek geweest nu gaat het alweer goed.
Maar goed we genieten van jullie reisverhalen verder heel veel sterkte en kracht verder! Wat zijn jullie al ver al zal het nu iets zwaarder met de hoogte verschillen worden! Heel veel sterkte ik vind het erg knap van jullie!
Groetjes en kusjes uit Slowakije!
Jana en jan Siep amber en twan
HĂ© lieve mensen;
Wat ontzettend knap zijn jullie zeg en wat leuk om jullie
enthousiasme te mogen delen...
Wel voorzichtig blijven doen hoor en geniet van wat jullie
allemaal tegen komen en van elkaar....
Tot het volgende verhaal.....Sterkte Marloes,Piet Dae en Leaf
Heey Wiebe en Tineke.
Zo te lezen hebben jullie het super naar jje zin. echt leuke verhalen om te lezen. uiteraard ook leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. nogmaals veel plezier en geluk gewenst verder.
Wat gaan jullie goed zeg! Jullie hadden zeker geen zwaailicht van de quad veel regen gehad.Je zal wel als een slanke den thuiskomen [wiebe] Met nummer 14 gaat alles goed,Veder lekker fietsen Wiebe en Tineke. Tot de volgende bericht geving.
hai wiebe en Tineke
Jullie hebben al heel wat meegemaakt,wat een leuke ervaringen en wat kunnen mensen toch aardig zijn,Ik geniet enorm van jullie verhalen, en blijf jullie graag volgen!!!!!!
geen last meer van de gevolgen van de aanrijding?
Lieve schatten veel plezier op jullie geweldigereis fiets ze!!!!!
Hoi wiebe en tineke
prachtig om jullie verhalen te lezen, het geeft je het gevoel om mee te fietsen. geniet, maar blijf wel voorzichtig.veel plezier verder en veel sterkte.
Hallo Wiebe en Tineke
Heel erg leuk om jullie verhalen te lezen. Ik heb echt respect voor jullie. Dat jullie dit doen....echt super.
Lees graag weer meer van jullie avonturen.
Heel veel succes met jullie vervolg van de reis!
Hallo Wiebe en Tineke
Het lijkt ons een geweldige belevenis voor jullie en ook nog eens een bijzondere sportieve prestatie.
Ook leuk om te lezen dat er nog genoeg behulpzame mensen zijn.
Veel succes met jullie verdere reis.